Tvarohové knedlíky s čokoládou
Potřebné ingredience
2 žloutky
80 g másla
40 g cukru
špetka soli
250 g tvarohu
200 g polohrubé mouky
jahody
hořká čokoláda
Postup přípravy
Postup přípravy
1. Utřete 2 žloutky s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech zatřete tvarohem, zahustěte postupně s moukou polohrubou, až získate vláčné těsto, které rozdělte na kousky.
2. Do každého zabalte jahodu a kostičku hořké čokolády. Připravené knedlíky vložte do vroucí vody, promíchejte a vařte, dokud nevyplavou. Doba varu by se měla pohybovat okolo 5 minut.
3. Rozdělte je na talíře,posypte je nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a přelijte rozehřátým máslem.
1. Utřete 2 žloutky s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech zatřete tvarohem, zahustěte postupně s moukou polohrubou, až získate vláčné těsto, které rozdělte na kousky.
2. Do každého zabalte jahodu a kostičku hořké čokolády. Připravené knedlíky vložte do vroucí vody, promíchejte a vařte, dokud nevyplavou. Doba varu by se měla pohybovat okolo 5 minut.
3. Rozdělte je na talíře,posypte je nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a přelijte rozehřátým máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé